Tuesday, 7 May 2013

Cara Menukar Ukuran Dalam Word

Semalam fikir fikir macam mana nak setting margin. Atoyaiiiiiiiii.. saya dah klik kat layout ..then margin. Rupanya saya masih menggunakan bacaan inci. Sedangkan nak baca dalam cm. Justeru, sesaja la kan nak kongsi bagaimana nak tukar setting bacaan ukuran. Jom kita try sesama:

1. Pastikan korang buka ms word. 

2. Korang tengok atas sekali bahagian tepi...Klik Office Button.

3. Tengok bawah sekali....Klik word Options

4. Pilih Advanced

5. Cari perkataan Display (Mula tu korang tak perasan)...so buatlah sampai perasan yang perkataan tu ada  kat situ.

6. Operasi mencari lagi.....korang cari - Show measurement in unit of : (Pilih la kat sini..inci / cm / mm )

7. Klik ok. Jangan tak klik. Done..........Tahniah anda berjaya.

No comments :

Post a Comment